Vossenjacht en de hitte

Hallo Snorharen en Langpoters,

Ik, Glammer, vertelde jullie gisteren al dat Mica jarig was en dat we - Mica en ik- op vossenjacht zouden gaan. Nu heeft ons vrouwtje die jacht verboden! "Stelletje rekels, gaan jullie maar gewoon muizen vangen!" zei ze.

En dat is nou precies de reden waarom wij op vossenjacht wilden gaan. Om te zorgen dat we in de toekomst ook kunnen muizen. Die vos eet onze muizen! En konijnen: die vinden wij ook leuk en lekker. Kun je heerlijk achteraan jagen. Ook vangt de vos vogels: we vermoeden dat hij zelfs 'onze' Steenuil heeft opgegeten want die vogel laat al weken niets meer van zich horen. Zulke uiltjes zitten vaak laag bij de grond op een paaltje te loeren naar muizen. Hebben geen ogen in hun rug...zo'n vos pakt dan zijn kans.

Vos heeft ook kikkerbilletjes op zijn menukaart staan. Nu zijn er wel wat kikkers en padden uit de tuinpoel wel verdwenen. Wij zijn onschuldig! De schuldige is ook niet de vos: dan hadden wij hem allang gevonden en gevangen. Nee, de vrieskou in de winter heeft de betonnen putring nog verder laten barsten. De aanhoudende droogte zorgt voor de rest. Vrouwtje heeft nu een kikker-reddingsplan in werking gesteld: dagelijks de kikkers water geven. Om de laatste kikkers te redden.

Wat lust zo'n vos-geval nog meer? Egels. Tja, laat hem daar maar lekker in bijten! Wij zijn slimmer, die wandelende spijkerbedden hebben venijnig speldenhaar. Die laten we met rust.

Hoe is dit allemaal weet? Vrouwtje vertelde het. En we hoeven ons niet druk te maken want die vossen wonen al vele jaren in dat bos. Heb je geen last van als je maar zorgt dat je slimmer bent dan de vos. En dat zijn wij natuurlijk! 

Wil je deze buurtbewoner met eigen ogen bekijken? Kijk dan op facebook (https://www.facebook.com/dongenmd/videos/1050417441775946/) en zie hem door het bos struinen.

Het paard in de wei is wel bang van de vos. Hij trap vele malen 's avonds en 's ochtends met zijn hoeven tegen zijn stalen staldeur. Dat lawaai zorgt er wel voor dat vos niet in de buurt komt. Tenzij paard toch besluit even een dutje te doen....

Spannend hoor, zo'n dwalend monster in je buurt. Op zoek naar kippen en ander lekkers. Gelukkig staan wij niet op zijn menu. Nou ja, in geval van hongersnood weet ik dat niet zo zeker maar dan sturen we hem naar ons kattenluik. Mag hij al onze knabbels eten en krijgt hij vast een zakje lekkers van het vrouwtje!

Dat we nu niet op vossenjacht mogen gaan is niet erg. Het is toch veel te warm om op groot wild te jagen.

Pientere Plien heeft een oplossing gevonden om de hitte te ontwijken. Ze heeft een koel plekje opgezocht: in het spetterkamer waar de langpoters hun vachten wassen. Echt Perzische slimmigheid om aan zo'n 'Hammam-ruimte' te denken. Daar is het niet heet en kun je toch heerlijk op de zachte, schone handdoeken dutten! Maar ja, daar kun je geen avonturen beleven. Al denkt Plien daar anders over. "Ik moest hier, op mijn eerste dag in deze mand, in het bad! Dat was wel schrikken, bibberen en vooral een natte boel"

Plien in de Hammam...even koel relaxen 

Panneman ligt voornamelijk op de bank te puffen. En te dutten. In afwachting van wat koeler weer. Hij heeft last van artrose in zijn voorpoot. Ja, als je zo'n gewichtige jongen bent als hij dan hebben je gewrichten heel wat te dragen. Als je dan bijna 11 jaar bent en geen sportkat bent zoals Mica dan ga je dat op enig moment voelen... 

Ik ga nog wat werken aan mijn conditie en gewrichten. Wat sporten: in de wei struinen. Vlinders najagen, vogels verjagen en muizen bespringen. Ja vrouwtje, ik zal mijn oren spitsen, mijn neus en ogen hun werk laten doen. De vos...ik weet het nu wel, daar mag ik niet op jagen. Als ik hem zie miauw ik heel hard "Mica!" Komt hij meteen.
Als ik dan een verbond sluit met Mica? Samen kunnen we ook goed konijnen vangen...

Groetzzz en proetzzz van ons,

Glammer Grijsneus, Pansy Panneman, Mica en 'koele-poes' Plienemien


Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Laatste tweets
Abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

Wie zijn wij?
Dit zijn wij!
Wij zijn Pansy, Mica , Glammer en Plien
 
Pansy (geboren 27 sept 2007)
Brits Korthaar - ex-kater
Volledige naam: Pansy Conzaly of Olly's Nest
Roepnamen: Panneman, Pan(s), Pannie
Herkomst: herplaatser, voorheen dekkater die nooit een poes van dichtbij zag.
Meest opvallende eigenschappen: rustig, heel evenwichtig, stille 'denker'
Doet het liefst: Beesie's slepen, genieten van zijn arbeidsongeschikte dekkater-status.
 
Mica (geboren 1 juli 2008)
Huis/tuin/keuken kat uit de Kittenmand - ex-kater
Volledige naam: Mica
Roepnamen: Mica, Mimi, Mie
Herkomst: De Kittenmand Tilburg
Meest opvallende eigenschappen: wispelturig humeur, leider/baas, staat dicht bij de natuur
Doet het liefst: jagen! 
 
Glammer (geboren 21 april 2013)

Brits Korthaar - ex-kater
Volledige naam: Glammer van Brandevoort
Roepnaam: Glam, Grijsneus, Wijsneus
Herkomst: Cattery van Brandevoort
Meest opvallende eigenschappen: altijd vrolijk, nieuwsgierig en heel sociaal, slim
Doet het liefst: zich overal mee bemoeien: niets is veilig. En jagen: Mica heeft hem het muizen geleerd. Maar vogels zijn ook heel leuk!
 
Plien (geboren: onbekend, volwassen)
Langhaar, vermoedelijk Pers
Volledige naam (die ze hier kreeg): Katzja Polien Zwabber
Roepnaam: Plien, Plientje, Eekhoorn en Zwabber
Herkomst: uit Polen (bleek uit haar niet geregistreerd chipnummer) en hier aan komen lopen
Meest opvallende eigenschappen: klein maar dapper, rustig, ijdel
Doet het liefst: haar vacht likken, in de tuin liggen. Knauwen aan planten. Doet aan 'damesvoetbal': balletjes door de kamer laten rollen.  
 
----------------------------
Mijnkrabbeltjes was voorheen de krabbelpagina van Joe, ook een Brits Korthaar (ex-) kater zonder papiertjes. Ofwel "Knappe Joe" zoals in zijn paspoort stond. Zo werd hij genoemd in de kattenopvang waar hij terecht kwam nadat hij als zwerfkat van straat werd geplukt. We noemden hem "Mems". Hij heeft hier nog vele jaren geluk gevonden en een heel fijn leven gehad.
 
Knappe Joe, roepnaam Mems (? - 23-2-2014)
(ex-kater afkomstig van SOK Tilburg)
 
 

 Moet je ook zien...
Snorhaar Kunst
Op zoek naar echte honden en katten-
kunst? Kijk dan bij 
 

 

Ook proetwaardig
Van het vrouwtje
Ons vrouwtje krabbelt ook wel eens
Op babbelzzz....
 
 
 

En niet ons vrouwtje telt de bezoekers...nee, dat doet OneStat voor ons

Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl - Design by Ontwerpmijndomein.nl