Mica de muizentemmer en meer

Hallo Snorharen en Langpoters,

Dit keer vertel ik - Glammer Grijsneus - jullie over Mica. Je weet wel: mijn vriend en mandgenoot. Die zich de laatste tijd niet meer zo vaak op een plaatje laat vangen. Omdat hij het druk heeft. Vaak buiten in het veld: muizen tellen. Maar als baas en vrouwtje in de tuin wroeten, ze noemen dat tuinieren, dan wil hij dat niet missen. En komt hij ook een kijkje nemen.

Uiteraard komt hij dan niet alleen: heeft hij een flinke dikke muis in zijn bek. Die hij in de tuin op het terras heeft gelegd. Hij proette "Proemauw" tegen de muis. Dat betekent in het katmuis-spel "muisstil doodliggen en waag het niet je te bewegen, ik kom terug". En zo lag de muis daar zeker een kwartier. Zou Mica de muis zijn vergeten? Muis bleef muisstil liggen met zijn staartje onbewegelijk omhoog gestoken.  

Vrouwtje had Mica met muis zien aankomen. Ging Mica eten geven en kwam terug naar de tuin. "Die muis is vast dood, ligt er nog precies hetzelfde bij. Onbeweeglijk" zei ze. Dode muizen zijn een werkje voor de baas, vrouwtje redt alleen levende exemplaren. De baas kwam met veger en blik. Hij bukte, zette de borstel tegen de muis en....roetsj! De muis kwam weer tot leven en hij vluchtte de tuin in. 

Ja, Mica kan echt heel goed muizentemmen! Toen hij na een half uurtje weer kwam kijken was de muis dus gepiept. Klom hij op de muur om te zien waar de muis nu zat.

Of keek hij naar het werk dat in de tuin werd verricht? Heel lang bleef hij niet. Ging even wat kattenkruid snuiven om de verloren muis te vergeten. En daarna weer naar het veld: nieuwe exemplaren africhten.

En wat is dat meer-nieuws? Dat is goed nieuws voor Plientje. Die hier vooral Plienemien wordt genoemd. Plienemien moet nog 5 nachtjes dutten. Ze slaapt graag in de Beach-Bloq, dat is echt haar mandstulpje. En na die 5 nachtjes dutten is deze mandstulp én onze mand officieel, heel wettelijk gezien, definitief ook van haar. Kan ze nooit worden opgeeist door haar vorige baasje of bazinnetje die vast alleen Pools praat en haar geen Plienemien noemt.

Plienemien vindt haar naam erg mooi: ze luistert perfect naar die naam. Ze heeft geleerd hoe je met langpoters kunt communiceren. Stel, je wilt eten of er ligt een enge lege boodschappentas in de keuken? Dan gaat ze naar vrouwtje en tikt met haar voorpootje tegen haar been. Dat betekent "kom mee...ik heb een werkje voor je". 

Ik, Glammer, hapte altijd in dat been. Kreeg ik altijd moppers als antwoord. Maar als je dan bleef volhouden kreeg je toch je zin. Inmiddels heb ik de communicatiekunst van Plienemien afgekeken. Ik bijt en sleur niet meer aan panty-benen maar gebruik nu ook de 'tik-je" methode. Werkt super!

Plienemien heeft in het afgelopen jaar ook vriendschap gesloten met ons. Al blijft ze een beetje op afstand van Mica maar dat doen wij Britten ook. Mica heeft heel soms een ongeduldige bui, dan moet je hem niet voor de poten lopen. Kun je een tik op je kop verwachten. Maar meestal is hij heel vriendelijk en doet geen Brit of Pers kwaad.

Nu Plienemien een wettelijke verblijfstatus krijgt wil ze werk maken van haar talenten. Met grote oranje ogen de baas verleiden zodat ze aaitjes krijgt. Vrouwtje een pootje helpen met knutsels en viltwerk. En ze wil de beste keepster worden. Hoort ze het balletje met de kleine rinkel? Dan neemt ze plaats in haar doel: op het vloerkleed. Kan vrouwtje eindeloos dat balletje gooien: Plienemien laat geen enkele bal toe op het kleed. Iedere bal wordt keurig afgeweerd met haar voorpoten. En terug gespeeld. Heel even droomde ze van een keeperplek in het Nationale Leeuw Poezenelftal. Ze zag Pansy al aan de rand van het veld zwaaiend met zijn oranje Beesie's haar toejuichen als ze weer een bal wist af te weren. Maar interlands met uit-wedstrijden tegen het Poolse poezenelftal ziet ze niet zitten..."wie weet mag ik dan Polen niet meer uit...blijf ik liever hier in de mand spelen"

O ja, moet ik ook proeten... mijn vriend Pansy Panneman heeft deze week een persoonlijk record verbroken. Hij sleept al jaren iedere nacht van alles naar boven. Kleine dingen als gevonden kassabonnenproppen, elestiekjes, speelmuizen en zijn AH-Beesie's verzameling. Maar ook voor grotere zaken is hij in. Bollen wol, grotere speeltjes. Afgelopen week ging hij een uitdaging aan. Die ene grote speelgoedvis, bijna net zo groot is als wij zijn, moest toch echt mee naar boven. Naar zijn schatkamer. Een gewichte zaak. Die missie lukte niet in één nacht. De vis heeft een dagje halverwege op de trap gelegen. Maar de volgende nacht was de missie volbracht. Laat verhuizingen maar aan Pansy over!

Ik ga weer even buiten kijken. De scharrelende dames kip zitten weer op stok en hebben de muizen daar nu vrij spel. Eens proberen of ik die muizen ook kan temmen! 

Met Groetzzz en Proetzzz van ons,
Glammer Grijsneus, Mica de muizentemmer, Pansy Panneman de (speelbeestjes-)verhuizer en Plien Plienemien met bijna een wettelijke status 'poes van de katermand'  


Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Laatste tweets
Abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

Wie zijn wij?
Dit zijn wij!
Wij zijn Pansy, Mica , Glammer en Plien
 
Pansy (geboren 27 sept 2007)
Brits Korthaar - ex-kater
Volledige naam: Pansy Conzaly of Olly's Nest
Roepnamen: Panneman, Pan(s), Pannie
Herkomst: herplaatser, voorheen dekkater die nooit een poes van dichtbij zag.
Meest opvallende eigenschappen: rustig, heel evenwichtig, stille 'denker'
Doet het liefst: Beesie's slepen, genieten van zijn arbeidsongeschikte dekkater-status.
 
Mica (geboren 1 juli 2008)
Huis/tuin/keuken kat uit de Kittenmand - ex-kater
Volledige naam: Mica
Roepnamen: Mica, Mimi, Mie
Herkomst: De Kittenmand Tilburg
Meest opvallende eigenschappen: wispelturig humeur, leider/baas, staat dicht bij de natuur
Doet het liefst: jagen! 
 
Glammer (geboren 21 april 2013)

Brits Korthaar - ex-kater
Volledige naam: Glammer van Brandevoort
Roepnaam: Glam, Grijsneus, Wijsneus
Herkomst: Cattery van Brandevoort
Meest opvallende eigenschappen: altijd vrolijk, nieuwsgierig en heel sociaal, slim
Doet het liefst: zich overal mee bemoeien: niets is veilig. En jagen: Mica heeft hem het muizen geleerd. Maar vogels zijn ook heel leuk!
 
Plien (geboren: onbekend, volwassen)
Langhaar, vermoedelijk Pers
Volledige naam (die ze hier kreeg): Katzja Polien Zwabber
Roepnaam: Plien, Plientje, Eekhoorn en Zwabber
Herkomst: uit Polen (bleek uit haar niet geregistreerd chipnummer) en hier aan komen lopen
Meest opvallende eigenschappen: klein maar dapper, rustig, ijdel
Doet het liefst: haar vacht likken, in de tuin liggen. Knauwen aan planten. Doet aan 'damesvoetbal': balletjes door de kamer laten rollen.  
 
----------------------------
Mijnkrabbeltjes was voorheen de krabbelpagina van Joe, ook een Brits Korthaar (ex-) kater zonder papiertjes. Ofwel "Knappe Joe" zoals in zijn paspoort stond. Zo werd hij genoemd in de kattenopvang waar hij terecht kwam nadat hij als zwerfkat van straat werd geplukt. We noemden hem "Mems". Hij heeft hier nog vele jaren geluk gevonden en een heel fijn leven gehad.
 
Knappe Joe, roepnaam Mems (? - 23-2-2014)
(ex-kater afkomstig van SOK Tilburg)
 
 

 Moet je ook zien...
Snorhaar Kunst
Op zoek naar echte honden en katten-
kunst? Kijk dan bij 
 

 

Ook proetwaardig
Van het vrouwtje
Ons vrouwtje krabbelt ook wel eens
Op babbelzzz....
 
 
 

En niet ons vrouwtje telt de bezoekers...nee, dat doet OneStat voor ons

Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl - Design by Ontwerpmijndomein.nl