Een muis veeg je...

Hallo Snorharen en Langpoters,

Heb ik jullie al geproet dat ik, Glammer Grijsneus, vorige week Plien een lesje heb geleerd? Gewoon een échte les: in jagen op muizen. Vraag het maar aan het vrouwtje: ze zag ons bezig in de tuin. Ik dook steeds onder de planten want daar kun je met wat geluk zo'n grijs geval aantreffen. Moet je wel vlak bij de klimop zoeken, daar vertoeven ze graag. Ik deed Plien voor hoe je onder zo'n plant duikt en hoe je dan met je poten gaat 'muis vegen'. Als ik weer onder dat gewas uitkroop dook Plienemien onder de bladeren. Ze vond het heel leuk en stoer. "Ja leuk, muizen vegen"

Nu heeft vrouwtje alle overbodige planten uit de tuin verwijderd. Het oerwoud getemd. Heel tof: kun je beter muizen. Kan zo'n geval zich niet meer even snel verstoppen onder het woekerende onkruid.  

En dan blijkt dat Plien goed heeft opgelet tijdens mijn les. Want gisteren kwam ze trots miauwend de mand binnen. Met een geveegde muis in haar bek. Iedereen moest haar veegvangst bekijken: gooide hem het personeel voor de voeten. Ze was hyper van de adrealine - niet zo'n stofje dat je van het kattenkruid krijgt maar wel van geslaagde vangsten - en nam daarna gretig weer haar vangst mee om die alle hoeken van de kamer te laten zien.

Ze keek ook echt supertrots uit haar grote stralende oranje ogen. Het zal vast haar eerst muis in haar leven zijn want wij, Mica en ik, reageren niet meer zo. Zouden wij iedere dag hyper zijn. Bovendien - ik had Plien dat niet geproet - moet je je vangst niet naar binnen brengen. Daar wordt je vangst ontnomen....door de langpoters. Al mijn gevangen muizen die ik ook trots toonde zijn spoorloos verdwenen. Mica de Meester in Muizen weet al jaren beter: hij dropt zijn 'trots' buiten op het terras.

Zelfs Pansy kwam van de bank af en kwam kijken.

Pansy: "Plien, je vangt toch altijd vliegen...hoe heb je dit voor elkaar gekregen? Vloog die door de lucht? Heb je die uit de lucht geklauwd? O, geleerd van Glammer? Oei, dan heeft hij je vast niet geproet dat je muizen niet mee naar binnen moet brengen!"
Plien: "Nee...wist ik niet. Wat nu? Eten? Ik lust geen muis, jij wel?"
Pansy: "Getver...muis. Nee, dank je! Kun je hem niet naar buiten brengen?
Plien: "Ik heb een dee...ik veeg hem onder het vloerkleed! Dat lukt met balletjes ook, moet met muis ook lukken. Kan ik morgen weer met muis spelen"

Pansy: "Plien, nog één keer vegen en hij ligt goed!"

Plien kon toch geen afscheid nemen van de muis. Plukte die weer onder het kleed vandaan en ging nog even 'muis vegen' tussen de poten van de stoelen. Maar het muizen vegen met een doods exemplaar is toch niet zo leuk als met een levend geval. Liet ze de muis liggen, die vervolgens 'spoorloos verdween' in de groene container. Ging ze op zoek naar een nieuw exemplaar....

En over Pansy geproet. Sinds Plienemien hem in de mand gezelschap houdt wordt hij steeds moediger. Hij klom al uit het raam, het dak op. Gaat vaker in de tuin wandelen. En hij jatte deze week snoepjes. Op tafel gesprongen waar dat bakje vol lekkere dingen, nog onafgesloten, stond. Op het moment dat vrouwtje even niet keek sloeg hij toe...

Nou, dat zou ik nooit doen. Nee, ik doe dat ook als het vrouwtje kijkt en ik de kans en snoepjes ruik!

Eén ding weigert Pansy wel al deed hij dat vroeger met veel genoegen: de zoldertrap beklimmen. Gaat hij uren posten voor die trap als vrouwtje op de zolderkamer zit. De kamer vol leuke speeltjes: je kan er plakbandjes en papier jatten, vogels uit huisjes meppen. Bollen wol in de war maken en dutten op mooie lapjes. Mag officieel allemaal niet maar een snorhaar zonder een tikje kattenkwaad is geen echte snorhaar. Pansy wil wel naar die zolder maar durft niet meer. Omdat de trap eng is: je kunt tussen de treden naar beneden kijken... Geeft hij liever een uur lang 'n aandoenlijk miauw-concert om vrouwtje naar beneden te lokken... 

Ruik ik snoepjes? Ik moest haast maken want voor je het weet zit er weer een deksel op!

Groetzzz en Proetzzz van ons,

Glammer Grijsneus de pootgevende altijd blije Britse kater, Mica de enige 'Meester in Muiskunst', bijna moedige Brit Pansy Panneman en nog steeds trotse Pers Poes uit Polen: Plien Plienemien


Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Laatste tweets
Abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

Wie zijn wij?
Dit zijn wij!
Wij zijn Pansy, Mica , Glammer en Plien
 
Pansy (geboren 27 sept 2007)
Brits Korthaar - ex-kater
Volledige naam: Pansy Conzaly of Olly's Nest
Roepnamen: Panneman, Pan(s), Pannie
Herkomst: herplaatser, voorheen dekkater die nooit een poes van dichtbij zag.
Meest opvallende eigenschappen: rustig, heel evenwichtig, stille 'denker'
Doet het liefst: Beesie's slepen, genieten van zijn arbeidsongeschikte dekkater-status.
 
Mica (geboren 1 juli 2008)
Huis/tuin/keuken kat uit de Kittenmand - ex-kater
Volledige naam: Mica
Roepnamen: Mica, Mimi, Mie
Herkomst: De Kittenmand Tilburg
Meest opvallende eigenschappen: wispelturig humeur, leider/baas, staat dicht bij de natuur
Doet het liefst: jagen! 
 
Glammer (geboren 21 april 2013)

Brits Korthaar - ex-kater
Volledige naam: Glammer van Brandevoort
Roepnaam: Glam, Grijsneus, Wijsneus
Herkomst: Cattery van Brandevoort
Meest opvallende eigenschappen: altijd vrolijk, nieuwsgierig en heel sociaal, slim
Doet het liefst: zich overal mee bemoeien: niets is veilig. En jagen: Mica heeft hem het muizen geleerd. Maar vogels zijn ook heel leuk!
 
Plien (geboren: onbekend, volwassen)
Langhaar, vermoedelijk Pers
Volledige naam (die ze hier kreeg): Katzja Polien Zwabber
Roepnaam: Plien, Plientje, Eekhoorn en Zwabber
Herkomst: uit Polen (bleek uit haar niet geregistreerd chipnummer) en hier aan komen lopen
Meest opvallende eigenschappen: klein maar dapper, rustig, ijdel
Doet het liefst: haar vacht likken, in de tuin liggen. Knauwen aan planten. Doet aan 'damesvoetbal': balletjes door de kamer laten rollen.  
 
----------------------------
Mijnkrabbeltjes was voorheen de krabbelpagina van Joe, ook een Brits Korthaar (ex-) kater zonder papiertjes. Ofwel "Knappe Joe" zoals in zijn paspoort stond. Zo werd hij genoemd in de kattenopvang waar hij terecht kwam nadat hij als zwerfkat van straat werd geplukt. We noemden hem "Mems". Hij heeft hier nog vele jaren geluk gevonden en een heel fijn leven gehad.
 
Knappe Joe, roepnaam Mems (? - 23-2-2014)
(ex-kater afkomstig van SOK Tilburg)
 
 

 Moet je ook zien...
Snorhaar Kunst
Op zoek naar echte honden en katten-
kunst? Kijk dan bij 
 

 

Ook proetwaardig
Van het vrouwtje
Ons vrouwtje krabbelt ook wel eens
Op babbelzzz....
 
 
 

En niet ons vrouwtje telt de bezoekers...nee, dat doet OneStat voor ons

Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl - Design by Ontwerpmijndomein.nl