Naar de kapper...

Hallo Snorharen en Langpoters,

Ik, Glammer Grijsneus, maak me niet druk over mijn vacht. Zit altijd prima.

Wat haar teveel?  Wil je je winterse ondervacht kwijt? Dan vangt de bureaustoel, het vloerkleed of wat dan ook die haren wel. Vooral de bank en het schaapgeval in de schommelstoel kunnen goed haren vangen! Heb je geen kam of borstel voor nodig. Bij Mica werkt dat ook zo. Al heeft hij altijd een 'dunne' vacht. Een zeer bescheiden ondervacht en enkel onder de witte haren. Nou, je snapt dat hij zo klaar is met verharen. Verliest hij dat plukje in de buitenlucht terwijl hij door de wei rent. Aan haarbal-vormen en gras grazen om die kwijt te raken doen we niet. Is ook niet nodig. 

Mijn vriend Panneman heeft ander haar. Zijn mantel klopt hij niet zo eenvoudig uit op de bank. Voor een groot deel lukt dat. Maar blijft zich er een half schaap verstoppen onder zijn vacht. Dus moet hij geregeld onder de kam en borstel. Vindt hij heerlijk! Komt al het schaappluis los, gevangen in de kam. Tijdens wasbeurten slikt hij natuurlijk ook wat pluis in...dan eet hij een grasspriet. En komt het weer goed met zijn buik. 

Maar Plien, de dame in huis, begrijpt niets van mantels uitvegen op de bank, vachtwisselingen en grassprieten. Die moet dagelijks onder de kam om de minstens 3 schapen aan pluiswol uit haar lokken te laten bevrijden.

Plien en de kam zijn geen vrienden van elkaar. Ze staat dagelijks op poot van oorlog met dat ding. Bijna iedere dag geeft ze de kam een venijnige pootdraai om zijn tanden. Of hapt er op los met haar eigen tandjes. Alles gaat gepaard met een gromconcert. De dame is niet gediend van gefrut aan haar lokken. En toch meldt ze zich wel vrijwillig op tafel om aan dit werkje te beginnen. Ja, de nekharen laten kammen vindt ze nog best. Maar kom je bij de poten, buik en de rest dan gaan die klikvrije nekharen omhoog staan en gaat de kamoorlog weer verder. Gevolg: dikke klitten. Vrouwtje is gestopt met het ontwarren van die dingen want ze trekt dan zo kale plekken.... Een borstel of schaar gebruiken is onmogelijk: bij het zien van die attributen verandert Plien in een woest en uiterst boos monstertje! Raken wij katers zelfs onder de indruk van haar strijdlust. 

Dus hebben baas en vrouw nu een afspraak gemaakt bij de kapper. Voor Plien. Lijkt ons echt zo'n poezending!

Vrouwtje zegt: "Nee jongens: het is niet zo'n trimsalon waar Plien in de watten wordt gelegd. Ze krijgt geen was- en knipbeurt en een geurige poezenlotion toe. Ze gaat even slapen bij de dierenarts. En die gaat haar scheren! Niet in een moderne nieuwe Pers-poes look maar alle warboelharen zó afscheren. Het wordt een model 'dierenarts'. Lijkt ze daarna vast op een poedel maar ze blijft een Perzische Poes: ze gaat niet blaffen. Ze kan echt zelf niet al die schapen uit haar vacht drijven. Hoe ze ook haar best doet om de kale plekken in het retro-vloerkleed op te vullen, haar schaapjes verdwalen in haar eigen vacht"

Spannend! Vrouwtje zegt dat Plien woensdag onder het mes gaat. Het scheermes!

Nou, zijn wij blij met onze korte lokken. En met de bank! O, by the way: de nagelstudio op de bank is failliet verklaard: 0 klanten. We gedragen ons bankvriendelijk. In het begin hebben we voorzichtig de nagelweerstand getest. Kreeg je donderpreken, boze reacties en geen-snoepjes-straf. Dus hebben we ons snel bij de situatie neergelegd: enkel op de bank dutten!

Groetzzz en Proetzzz van ons,

Glammer Grijsneus, Pansy Panneman, Mica en heel binnenkort bijna kale Plientje

PS: vrouwtje spaart het Plien en Panneman haar. Is perfect te vervilten. Ze wil er een viltwerkje van maken. Misschien worden Panneman en Plien over 2 jaar wel de helden van een afstudeeropdracht en expositie....samen met familie-snorharen-haren van Ragdoll's Koos en Truus. 

PS van vrouwtje: Ik zoek nog meer kattenhaar voor mijn viltwerk. Heb je een (langharige) kat die je geregeld moet kammen? Als je een dunne laag pluis uit de kam, wat stevig wrijvend in je handpalmen kan vormen tot een bolletje, dan is dat haar zeer waanschijnlijk geknipt voor mijn viltplan. Wil je mij helpen? De haren uit de kam/borstel sparen? In een zakje, voor iedere kat een eigen zakje. Met in het zakje een briefje waarop het ras (indien bekend) en naam van de kat staat. Reageer dan op deze blog en ik neem via mail met je contact op. Zou wel geweldig zijn want ik verwacht heel wat kattenpluis nodig te hebben!

Reacties

Sari op 29-05-2018 21:46

Hallo allemaal, sorry voor de late reactie, ik vond dit bericht toevallig bij de SPAM! Potverdrie! wat interessant van al die haren van jullie. IK lees ook van het viltplan! Ik ga sparen want onze Norbu met de lange haren wordt regelmatig geborsteld om ' een mooie jongen' te worden. En de haren werden naar buiten gekegeld voor de nestjes van vogeltjes maar die durven niet eens in onze tuin te komen. Groetjes, Sari

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Laatste tweets
Abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

Wie zijn wij?
Dit zijn wij!
Wij zijn Pansy, Mica , Glammer en Plien
 
Pansy (geboren 27 sept 2007)
Brits Korthaar - ex-kater
Volledige naam: Pansy Conzaly of Olly's Nest
Roepnamen: Panneman, Pan(s), Pannie
Herkomst: herplaatser, voorheen dekkater die nooit een poes van dichtbij zag.
Meest opvallende eigenschappen: rustig, heel evenwichtig, stille 'denker'
Doet het liefst: Beesie's slepen, genieten van zijn arbeidsongeschikte dekkater-status.
 
Mica (geboren 1 juli 2008)
Huis/tuin/keuken kat uit de Kittenmand - ex-kater
Volledige naam: Mica
Roepnamen: Mica, Mimi, Mie
Herkomst: De Kittenmand Tilburg
Meest opvallende eigenschappen: wispelturig humeur, leider/baas, staat dicht bij de natuur
Doet het liefst: jagen! 
 
Glammer (geboren 21 april 2013)

Brits Korthaar - ex-kater
Volledige naam: Glammer van Brandevoort
Roepnaam: Glam, Grijsneus, Wijsneus
Herkomst: Cattery van Brandevoort
Meest opvallende eigenschappen: altijd vrolijk, nieuwsgierig en heel sociaal, slim
Doet het liefst: zich overal mee bemoeien: niets is veilig. En jagen: Mica heeft hem het muizen geleerd. Maar vogels zijn ook heel leuk!
 
Plien (geboren: onbekend, volwassen)
Langhaar, vermoedelijk Pers
Volledige naam (die ze hier kreeg): Katzja Polien Zwabber
Roepnaam: Plien, Plientje, Eekhoorn en Zwabber
Herkomst: uit Polen (bleek uit haar niet geregistreerd chipnummer) en hier aan komen lopen
Meest opvallende eigenschappen: klein maar dapper, rustig, ijdel
Doet het liefst: haar vacht likken, in de tuin liggen. Knauwen aan planten. Doet aan 'damesvoetbal': balletjes door de kamer laten rollen.  
 
----------------------------
Mijnkrabbeltjes was voorheen de krabbelpagina van Joe, ook een Brits Korthaar (ex-) kater zonder papiertjes. Ofwel "Knappe Joe" zoals in zijn paspoort stond. Zo werd hij genoemd in de kattenopvang waar hij terecht kwam nadat hij als zwerfkat van straat werd geplukt. We noemden hem "Mems". Hij heeft hier nog vele jaren geluk gevonden en een heel fijn leven gehad.
 
Knappe Joe, roepnaam Mems (? - 23-2-2014)
(ex-kater afkomstig van SOK Tilburg)
 
 

 Moet je ook zien...
Snorhaar Kunst
Op zoek naar echte honden en katten-
kunst? Kijk dan bij 
 

 

Ook proetwaardig
Van het vrouwtje
Ons vrouwtje krabbelt ook wel eens
Op babbelzzz....
 
 
 

En niet ons vrouwtje telt de bezoekers...nee, dat doet OneStat voor ons

Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl - Design by Ontwerpmijndomein.nl