10 jaar onze krabbeltjes en vrouwtje krijgt een Punt-kop!

Hallo Snorharen en Langpoters,

Over drie weken bestaat dit "Krabbelboek" precies 10 jaar. Eerst mocht Knappe Joe hier zijn avonturen vertellen. Kwam na een paar maanden Mica zijn leventje binnen gestapt. Hadden ze samen dikke pret en heeft De Knappe heel wat avontuurtjes van Mica beschreven. Over hoe Mica muizen vangt. Een wild konijntje als speelmaatje verstopt in de werkkamer en na het spelen weer behoedzaam terug in het veld zet. Over hoe Mica midden in de nacht dieven uit het huis jaagt! Weet hij met een gejatte paardenbrok uit de paardenstal - gedumpd voor zijn eigen voerbak- aan te tonen dat paard toch echt grotere brokken krijgt. Lokte hij een hongerige zwerfkitten mee naar de mand en regelde persoonlijk dat er een volle bak eten kwam om dat holle buikje te vullen. 

Mica: "Ja, dat waren tijden! Met De Knappe iedere avond ravotten op het kleed. Hij heeft mij het straatvechten geleerd; heb ik niet nodig want ik kom nooit op straat maar die vaardigheid maakt je tot een stoere kater met zelfvertrouwen. Durf je inbrekers uit je mand te verjagen: zeker als die het keukenkastje met je voer hebben geopend. Dan kom je wel in actie en bonk je de houten traf af om die dieven een lesje te leren! Ik wilde De Knappe leren muizen maar dat zag hij niet zitten. Sloeg hij liever een vlieg uit de lucht" 

Toen kwam ook kleine Mare de mand delen. helaas niet voor lang. De Knappe was verdrietig, hij miste Mare. Kwam Pansy Panneman hem opvrolijken.

Pansy: "Ja, dat weet ik nog wel! Daar was die Knappe niet zo blij mee. Hij was bang van mij. Kreeg ik altijd de schuld, moest ik 5 minuten in het 'strafhok- de werkkamer' zitten als De Knappe weer eens in paniek voor mij wegrende. En ik achter hem aan liep om duidelijk te maken dat ik geen kwade kater ben. Later begreep De Knappe dat wel, werden we toch vrienden. Hij schreef vaak over mijn 'eigenwijze' gedrag: zoals dat ik als echte Britse Korthaar- ex-cattery en dekkater- niet over het gras durfde te lopen. Tja, ik ben - zeg maar- chic opgevoed. Dan loop je buiten op je tenen. Netjes over de paden. En alleen als het goed weer is: je moet je vacht altijd netjes houden. Etiquetten zijn heilig. Zo eet ik mijn snoepjes nog iedere avond enkel van een schoteltje. Je gaat toch niet van de grond eten: ik ben geen 'straatkat'! Ik heb mijn familiepapiertjes niet op straat verloren en je wilt toch niet dat ze je nawijzen: "Kijk die Pansy: die afstammeling van al die internationale kampioenen is vast uit het nest gevallen, weet zich niet te gedragen". En als ik zeker weet dat niemand mij ziet spring ik wel eens uit de band. Uit het slaapkamerraam springen...al beviel dat niet. Want wil je dan weer naar binnen? Moet je beschikken over circuskatten-skills. Sprongen maken...rare sprongen. Sloeg de paniek toe, werd het een uiterste krachttoer om weer letterlijk naar binnen te krabbelen. Ik verdenk mijn mandvrienden van een verborgen verleden: ze zijn vast allemaal ooit eens circuskat geweest want zij vliegen door het raam naar binnen...." 

En toen werd op een dag De Knappe heel ziek. Hij ging naar de dokter en kwam niet meer terug. Pansy was ontroostbaar en eenzaam. Want Mica werkt immers dagelijks als muizenopzichter en heeft het daar buiten heel druk mee. Toen kwam ik, Glammer, in deze mand. Al meteen was ik dikke maatjes met Pansy. En wat later met Mica. Gingen we samen konijnen vangen en de vangst eerlijk delen. Desnoods op de vloer van de kamer...ik verdwaalde op mijn eerstte sneeuwavond in de buitenlucht. En vond na drie weken mijn mand weer terug. En heb ik heel wat keren het vrouwtje aan haar panty door het kattenluik willen sleuren als Mica weer eens opgesloten zat in de houtloods- hij de werktijden weer eens niet in acht had genomen. Las je hier dat ik de Steenuil krijsend op stok jaag als ik in het donker naar de slapende dames kippetjes sluip om wat muizen te vangen.

Ook krabbelden wij hier over onze tuinvrienden. Over buufkater Skipper. Over PiP en De Baron - die zijn op een dag uit ons leven verdwenen. Over Halsband die nog geregeld een bezoekje brengt. En Phoe die nu in de snorhaarhemel woont: bij De Knappe Joe alias Mems en Mare. 

Vorig jaar deed Plien hier haar -eigen gekozen- intrede. Poolse Pers Katzja Polien Zwabber. De harige poes die goed kan pootje-ballen. Die inmiddels kilo's zwaarder is ingeburgerd. Ze is vast een tikje verliefd op mij want ze springt steeds met sierlijke sprongen en stralende ogen voor mij op....meestal ben ik dan net wakker en negeer ik die drukke dame. Gaat ze weer naar Pansy. Die twee houden elkaar altijd gezelschap. Zijn maatjes: zeker nu Pansy heeft ervaren dat 'Poolse' Perzen net als hem enkel een vlieg kwaad doen. Ik ben niet jaloers: ik deel mijn vriend graag met haar.

Plien: "Ja, ik weet nog heel goed dat ik vorig jaar hier hongerig en ziek aanklopte. Met zere en losse tandjes. Als buitenlandse poes op vreemd terrein. Was het Glammer- of Mica- die zei "moet je je melden bij ons kattenluik, dan komt alles goed". En toen ik eenmaal de weg had gevonden ben ik niet meer vertrokken. Al stond de deur wagenwijd open, mocht ik na een dokter bezoekje de benen nemen (zonder de rekening mee te nemen maar naar wie?). Deed ik dus niet. Waar kun je elders zo'n mand vinden? Met drie katers waarmee je vriendschap kan sluiten? En waar je als dame wordt behandeld, een bad krijgt, kam en borstel, aandacht en een eigen etensbak plus eigen sanitaire voorzieningen? Dan blijf je toch gewoon!"

Hier zijn in die tien jaar heel veel avonturen geschreven! Bijna 650 verhaaltjes, door ons, belevenissen uit onze levens. Begonnen op Punt.nl, later overgenomen door MijnDomein. Maar is Mijndomein nog wel langer ons domein? Waarschijnlijk niet want vrouwtje krijgt er een echte Punt-kop van! Al bijna 10 jaar betaalt ze voor de service centjes.

Vrouwtje: "Nou ja, service? Noem het maar dure serverruimte want de service is ver te zoeken. Willen mensen jullie verhaaltjes in de toekomst nog lezen dan krijgen ze via Google Chrome na 1 juli de melding dat jullie niet te vertrouwen zijn! Het een onveilige pagina is. Omdat er geen SSL-certificaat aan gekoppeld is. Het dus geen 'https' pagina is. En Mijndomein geeft aan dat dit bij voor Punt.nl pagina's ook niet mogelijk wordt gemaakt. Ze daar geen tijd en geld aan besteden om dit mogelijk te maken. Alternatief is een nog duurdere service kopen. En worden jullie avonturen waarschijnlijk niet eens kosteloos overgezet. Dat gaan we dus niet doen!

Maar vrouwtje, kunnen wij hier dan niet meer krabbelen?

Vrouwtje: "Glammer, dat mag je nog even. Voor 1 oktober neem ik een beslissing. Stoppen of een andere oplossing bedenken, op een eigen domein....ja, best jammer dat er zo na tien jaar aan avonturen verhalen op Punt een eind komt. Omdat de service van Mijndomein waar Punt.nl tot behoort zo belabberd is dat je er een Punthoofd van krijgt...al zou jij Glammer dat een Puntkop noemen!"

Spannend dus...weet je wat? Ik ga snel weer naar buiten. Even kijken of er nog een avontuur valt te beleven. Om hier te krabbelen. En wat muizen te vangen: die gaan we pletten en drogen. Hangen we ze met de staarten aan een touwtje en zo kunnen we vrouwtje over drie weken verrassen met een echte muizenslinger. Voor het 10-jarig krabbelfeest. Oei, heb ik nu een verrassing verproet? Moeten we snel iets anders bedenken....

Tot krabbels met Groetzzz en Proetzzz,

Glammer -Grijsneus- van Brandevoort, Pansy -Panneman- of Olly's Nest, Mica - gewoon Mica- uit de Kittenmand en Katzja Polien - Plientje- Zwabber! 

Naproet van vrouwtje: Mijndomein heeft ooit Punt.nl overgenomen. Wil nu blijkbaar af van deze 'erfenis'. Ze geven in de schriftelijke reactie op mijn vraag aan niet meer te investeren en doorontwikkelen op het Punt-platform terwijl je jaarlijks een behoorlijk bedrag betaalt om je site te hosten. Het alternatief, overgaan op een nog duurdere 'service' van hen, al dan niet met conversie, is voor mij geen optie. Uit principe: ik vind dit een uitgesproken klantontvriendelijke oplossing waarvan alleen de balansrekening van dat bedrijf zal profiteren. Stoppen met het beschrijven van de kattenavonturen? Of zelf in eigen beheer een blog ontwikkelen. Naast de 4 heerlijke katten hebben we de skills en hardware in huis om dit mogelijk te maken....het is duidelijk tijd voor bezinning! 

Reacties

Lynnthefirst op 21-05-2018 10:21

Hopelijk blijven 'jullie' krabbelen want ik vind al die verhalen geweldig!

lia op 22-05-2018 15:31

Ik reageer niet altijd maar geniet wel heel erg van jullie verhalen. zou het heel jammer vinden als dat stopt.

groetjes

lia.

Marjanne op 22-05-2018 22:25

Wat fijn dat jullie meelezen en genieten van de avonturen die de Heertjes Katers en poes Plien beleven. Ik ga de komende maanden uitzoeken of ik de site kan overzetten op onze eigen server. Krijgt het vast een andere vormgeving en is misschien een mailtje bij een nieuw bericht niet mogelijk...daar zoek ik wel oplossingen voor. Desnoods stuur ik jullie persoonlijk een berichtje. Ik, vrouwtje van dat stelletje geweldige snorharen, vind het zelf ook nog steeds leuk om over ze te schrijven. Dus ik principe blijf ik hun avonturen beschrijven, alleen via een andere URL. Ik houd jullie t.z.t. hier op de hoogte (anders doen de snorharen dat wel: ze hebben voelsprieten voor nieuwtjes...)

Groetjes

Marjanne 

Marjolein op 23-05-2018 19:49

Ha Marjanne, blikopener van het 4-tal.

Mss is het een optie om over te stappen naar wordpress.com. T is gratis en heeft SSL. Nah, vervelend dat punt gedoe, ik kan me voorstellen dat het rot is al je verhalen kwijt te raken.

Sterkte en aaitjes en knuffels voor je kattenstel.

Groetjes Marjolein

Martine op 26-05-2018 07:34

Ik hoop dat je een oplossing vind. Blijkbaar zijn er veel "stille" lezers, zoals ik, die ontzettend genieten van de avonturen van je heren en Plien.  Succes er mee!

Dikke knuffel voor Mica, Pansy, Glammer en Plien.

Groetjes,

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Laatste tweets
Abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

Wie zijn wij?
Dit zijn wij!
Wij zijn Pansy, Mica , Glammer en Plien
 
Pansy (geboren 27 sept 2007)
Brits Korthaar - ex-kater
Volledige naam: Pansy Conzaly of Olly's Nest
Roepnamen: Panneman, Pan(s), Pannie
Herkomst: herplaatser, voorheen dekkater die nooit een poes van dichtbij zag.
Meest opvallende eigenschappen: rustig, heel evenwichtig, stille 'denker'
Doet het liefst: Beesie's slepen, genieten van zijn arbeidsongeschikte dekkater-status.
 
Mica (geboren 1 juli 2008)
Huis/tuin/keuken kat uit de Kittenmand - ex-kater
Volledige naam: Mica
Roepnamen: Mica, Mimi, Mie
Herkomst: De Kittenmand Tilburg
Meest opvallende eigenschappen: wispelturig humeur, leider/baas, staat dicht bij de natuur
Doet het liefst: jagen! 
 
Glammer (geboren 21 april 2013)

Brits Korthaar - ex-kater
Volledige naam: Glammer van Brandevoort
Roepnaam: Glam, Grijsneus, Wijsneus
Herkomst: Cattery van Brandevoort
Meest opvallende eigenschappen: altijd vrolijk, nieuwsgierig en heel sociaal, slim
Doet het liefst: zich overal mee bemoeien: niets is veilig. En jagen: Mica heeft hem het muizen geleerd. Maar vogels zijn ook heel leuk!
 
Plien (geboren: onbekend, volwassen)
Langhaar, vermoedelijk Pers
Volledige naam (die ze hier kreeg): Katzja Polien Zwabber
Roepnaam: Plien, Plientje, Eekhoorn en Zwabber
Herkomst: uit Polen (bleek uit haar niet geregistreerd chipnummer) en hier aan komen lopen
Meest opvallende eigenschappen: klein maar dapper, rustig, ijdel
Doet het liefst: haar vacht likken, in de tuin liggen. Knauwen aan planten. Doet aan 'damesvoetbal': balletjes door de kamer laten rollen.  
 
----------------------------
Mijnkrabbeltjes was voorheen de krabbelpagina van Joe, ook een Brits Korthaar (ex-) kater zonder papiertjes. Ofwel "Knappe Joe" zoals in zijn paspoort stond. Zo werd hij genoemd in de kattenopvang waar hij terecht kwam nadat hij als zwerfkat van straat werd geplukt. We noemden hem "Mems". Hij heeft hier nog vele jaren geluk gevonden en een heel fijn leven gehad.
 
Knappe Joe, roepnaam Mems (? - 23-2-2014)
(ex-kater afkomstig van SOK Tilburg)
 
 

 Moet je ook zien...
Snorhaar Kunst
Op zoek naar echte honden en katten-
kunst? Kijk dan bij 
 

 

Ook proetwaardig
Van het vrouwtje
Ons vrouwtje krabbelt ook wel eens
Op babbelzzz....
 
 
 

En niet ons vrouwtje telt de bezoekers...nee, dat doet OneStat voor ons

Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl - Design by Ontwerpmijndomein.nl