Party-Time

Hallo Snorharen en Langpoters.

Voelen jullie ook aan je snorharen dat er wat in de lucht hangt? Een feestelijke dag! Met mij, Glammer Grijsneus als feestvarken. Ze zeggen hier dat ik (op 21 april) 5 kaarsjes op de muizentaart mag uitblazen! "Vrouwtje.. dan ben ik nu toch echt wel een grote kater!"

5 jaar. In die tijd heb ik heel wat geleerd. Hoe je als kitten ziek kan worden én weer kan genezen. Hoe je moet handelen om na je eerste verhuizing, samen met mams-poes Filou, snel weer terug kan keren op je geboortemand. Gewoon weigeren om op schoot te gaan liggen! Ben je na twee weken weer terug bij je broertje en de rest. En ja, dan mag je opnieuw verhuizen. Maar dan wel naar een mand waar je echte vriend, Panneman, al trappeld op je staat te wachten. Vriendschap op het eerste blik, snuf en kopje. Ik wist het al...ik rook het aan de vervoersmand. "Wanneer gaan we op pad?".

En zo leerde ik bij Pansy Panneman dat je ook wordt gewaardeerd als je niet op schoot wilt liggen. Er manden bestaan waar je blij en vrij kunt leven. Met veel oog voor je welzijn, dagelijkse aandacht en na weken aandringen ook echte vrijheid. In de buitenlucht. Al was dat een hele leerschool: ik was te enthousiast als ik naar buiten mocht. Vergat ik de "Hans en Grietje"-regels toe te passen en rende direct het weiland in. Vrouwtje pikte mij dan steeds weer op. Moest ik weer binnen bivakkeren. Al begreep ik dat langpoters-gedrag niet meteen, ze hebben mij zo wél geleerd om rustig naar buiten te lopen. Eerst sporen uit te zetten én te luisteren naar mijn naam.  

Op de eerste avond vol sneeuw ging het buiten even mis. Kon ik de sporen niet meer vinden. Beleefde ik een groots avontuur. Verdwaalde en zag buurten en werelden vol gevaar. Straten en auto's. Het liep goed af. Na drie weken was ik weer thuis. Hoorde ik daar dat vrouwtje zelfs de soldaten van de Landmacht had ingeschakeld: zij hadden via hun baas een belangrijke opdracht gekregen. Met flyer en fotomateriaal. Voor de belangrijke, van landsbelangmissie "Zoek Glammer". Vrouwtje had meer troeven benut om mij te vinden. Alle diereninstanties benaderd, dierenartsen, asiels. Social media en krantberichten. Stapels printerwerk in brievenbussen gestopt. Hondenuitaters, post/krantenbezorgers aangesproken...Tja, dan besef je wel dat je serieus gemist werd.

Sinds die tijd kom ik nooit meer in die gevarenzone. Blijf lekker op de weide en directe omgeving. Heb leren muizen (moet je bij de dames kip op stok zijn voor een goede vangst). Konijnen vangen met Mica. Geleerd dat je konijnen moet delen met je jachtpartner. Steenuil wakker maken met je sluipgang langs zijn slaapplaats. Hoe je zeldzame vogels kunt vinden en vangen....(Steenuil leeft nog steeds in vrijheid) Hoe je kunt vliegen, bungelend aan de buik van een grote kraaiachtige vogel. Rennen achter eekhoorntjes. 

Vrienden gemaakt in de tuin en weide. Zoals met buufkater en Plientje. Maar ook 'vrouwtje aan de panty naar buiten slepen' als Mica weer eens zit opgesloten. Of je beste pootje geven als je er een snoepje voor kan krijgen. 

Ja, in vijf jaar tijd leer je heel wat van de wereld! En nu is het tijd voor een feestje. Iedereen die door het kattenluik past is welkom. Behalve die merel die zijn nest wil beschermen en mij probeert weg te jagen door agressieve duikvluchten te maken. Al ben ik niet bang van die vogel. Want ik ben tenslotte een (bijna) 5-jarige kater! 

Feestelijke proets voor mams-poes Filou, mijn broer Gino (ook een hoera-staart voor hem) en de rest van het nest die ook uit de geboortemand zijn gestapt.

Tot Proetzzz!

Glammer van Brandevoort - Gewoon Grijsneus - , voor ever Britse vriend Pansy C. of Olly's Nest en beter bekend als Panneman. Mica uit de Kittemand. En Pluizige Poolse Pientje, de Plienemien.  

Reacties

Marjanne op 21-04-2018 01:38

Onze Grijsneus heeft op het nippertje voor zijn 5e verjaardag een nieuwe bijnaam gekregen. Na wat rammelen met de snoepjesdoos kwam hij vanuit het veld aangesprint. Op Formule-1 topsnelheid. Volgens de mannen heet hij nu Max...is hij wel een Max-kater in topconditie!

Sari op 22-04-2018 13:41

O wauw, gefeliciteerd met de volwassenheid man! Je hoort er nu echt helemaal bij (jawel de 3 musketiers zijn ook al senioren van 7, 8, en bijna 10 jaar oud)

Hierperdepiep hoera! (onderstaande URL moet je even opklikken)

https://rlv.zcache.nl/de_kaart_van_de_humor_van_de_verjaardag_van_de_kat-r2f8daafd40694c89aae3bd5a1f26edee_xvuak_8byvr_540.jpg

Marjanne op 25-04-2018 22:39

Die hierperdepiep hoera verrassing was geweldig! Ja, ze hebben alles al, komen niets te kort. Dank je voor je (weer) leuke reactie! Groetjes, ook aan de 3 musketiers

Marjanne (en dankpootje van Glammer Grijsneus)

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Laatste tweets
Abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

Wie zijn wij?
Dit zijn wij!
Wij zijn Pansy, Mica , Glammer en Plien
 
Pansy (geboren 27 sept 2007)
Brits Korthaar - ex-kater
Volledige naam: Pansy Conzaly of Olly's Nest
Roepnamen: Panneman, Pan(s), Pannie
Herkomst: herplaatser, voorheen dekkater die nooit een poes van dichtbij zag.
Meest opvallende eigenschappen: rustig, heel evenwichtig, stille 'denker'
Doet het liefst: Beesie's slepen, genieten van zijn arbeidsongeschikte dekkater-status.
 
Mica (geboren 1 juli 2008)
Huis/tuin/keuken kat uit de Kittenmand - ex-kater
Volledige naam: Mica
Roepnamen: Mica, Mimi, Mie
Herkomst: De Kittenmand Tilburg
Meest opvallende eigenschappen: wispelturig humeur, leider/baas, staat dicht bij de natuur
Doet het liefst: jagen! 
 
Glammer (geboren 21 april 2013)

Brits Korthaar - ex-kater
Volledige naam: Glammer van Brandevoort
Roepnaam: Glam, Grijsneus, Wijsneus
Herkomst: Cattery van Brandevoort
Meest opvallende eigenschappen: altijd vrolijk, nieuwsgierig en heel sociaal, slim
Doet het liefst: zich overal mee bemoeien: niets is veilig. En jagen: Mica heeft hem het muizen geleerd. Maar vogels zijn ook heel leuk!
 
Plien (geboren: onbekend, volwassen)
Langhaar, vermoedelijk Pers
Volledige naam (die ze hier kreeg): Katzja Polien Zwabber
Roepnaam: Plien, Plientje, Eekhoorn en Zwabber
Herkomst: uit Polen (bleek uit haar niet geregistreerd chipnummer) en hier aan komen lopen
Meest opvallende eigenschappen: klein maar dapper, rustig, ijdel
Doet het liefst: haar vacht likken, in de tuin liggen. Knauwen aan planten. Doet aan 'damesvoetbal': balletjes door de kamer laten rollen.  
 
----------------------------
Mijnkrabbeltjes was voorheen de krabbelpagina van Joe, ook een Brits Korthaar (ex-) kater zonder papiertjes. Ofwel "Knappe Joe" zoals in zijn paspoort stond. Zo werd hij genoemd in de kattenopvang waar hij terecht kwam nadat hij als zwerfkat van straat werd geplukt. We noemden hem "Mems". Hij heeft hier nog vele jaren geluk gevonden en een heel fijn leven gehad.
 
Knappe Joe, roepnaam Mems (? - 23-2-2014)
(ex-kater afkomstig van SOK Tilburg)
 
 

 Moet je ook zien...
Snorhaar Kunst
Op zoek naar echte honden en katten-
kunst? Kijk dan bij 
 

 

Ook proetwaardig
Van het vrouwtje
Ons vrouwtje krabbelt ook wel eens
Op babbelzzz....
 
 
 

En niet ons vrouwtje telt de bezoekers...nee, dat doet OneStat voor ons

Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl - Design by Ontwerpmijndomein.nl