Een stinkende zaak!

Hallo Snorharen en Langpoters,

Hier ben ik weer: Glammer Grijsneus. Met moeilijke en lastige zaken houd ik mij niet bezig. Daarom nam het vrouwtje de laatste keren de pen in haar poten. Maar nu de lucht hier is geklaard en de rust terug is, heb ik mijn eigen beerput ontdekt. Is een stinkend zaakje en ik ben er pardoes met mijn poten ingestapt!

Nee, vrouwtje hoeft de Dierenbescherming niet in te schakelen. Ik los het zelf op.

Nu halen jullie je oogsprieten op. Ben je benieuwd naar de zaak en het geurige verhaal. 

Gisterenavond was het buiten perfect weer. Droog en warm. Mooie gelegenheid om de poten te strekken en op zoek te gaan naar verse muis. Zouden er al jonge muizen zijn?
En muizen doen we bij de kakelende dames die dan op stok zitten. Bij het paard en zijn stal. Of op het grote weiland dat geregeld wordt omgebouwd tot maisveld . Daar kan je ook konijnen spotten. 

Eerder die dag zag vrouwtje al een tractor door de straat rijden. Met een tank vol "natuurlijk afval en boerenlucht". Met voelsprieten die het afval in de grond persen. Om boerengrond te bewerken. Maar dat is een bijzaak...leuk voor haar om te zien. Ik heb het niet op zulke monsters. 

Ik ging vrolijk jagen. Rennen, plat op de grond duiken, wroeten. Muizen verstoppen zich wel eens. Vooral de speelse Rode Woelmuis. Ik genoot van een voorjaarsavond.

En ging daarna weer naar huis. Hapje eten, sprong daarna op de bank. "Waar is iedereen?" Vast boven. Via de witte trap liep ik naar boven. En ja, daar waren ze op de langpootmand. In de kamer met de witte vloerbedekking. Vrouwtje was nog wakker, las een boek. Zal ik haar gezelschap houden? Of toch maar eerst een wasbeurt? 

Ik begon aan mijn ene achterpoot te likken. Haalde mijn snorharen op! Bah...smaakt vies. Andere poot proberen. Die stinkt! Voorpoten ook al. Ik ga mij melden bij het vrouwtje.

Kijk vrouwtje, ik heb last van stinkende poten. "Ja, je ruikt helemaal naar boerenstront en je poten glimmen van de drek. Je bent in een beerput gaan jagen. Ga nu je poten wassen!" Ik mocht niet op de langpootmand. Zelfs Pansy kwam me geen gedag zeggen.

Hier lig ik, Glammer, naast blonde Pansy nog met spiksplinter schone poten op de bank. Dan wil Pansy mij wel in de buurt hebben...

Heb ik met flink opgetrokken neus én snorharen wat drek verwijderd. Onbegonnen werk. Dook in daarom maar eenzaam in de wasmand vol gewassen langpootvachten. Om de drek te laten drogen. Heb ik in die mand gedroomd over stinkdieren: ze zijn nergens welkom. Na een lange dut bleef de drek als dikke zwarte poeder achter in de mand. En mijn pootharen? Bruinachtig verkleurd maar wel weer droog. Gelukkig wel....maar lekker ruiken is anders. 

De volgende dag zag vrouwtje mijn spoor. Op de vloeren, op de bank en trap. Dikke aangekoekte zwarte 'moppen'. Over de wasmand deed ze niet moeilijk: daar ligt altijd een handdoek over het volle ding. 

Ik heb vandaag vooral mijn poten gelucht! Ik ga ze nog eens uitlaten want dat stinkend zaakje blijft toch ergens in je neus hangen. O ja, kan ik meteen die grijze poes terug naar haar eigen buurerf jagen. Dat gepoezel weggrommen. Die mag hier écht niet in onze tuin of mand komen. 

Met groetzzz en proetzzz van ons,

Stinkdier Glammer Grijsneus, blonde Pansy Panneman die ook de volgende dag zijn vriend ontweek, schone Mica die net een natuurlijke regendouche heeft genomen en doordrenkt naar binnen kwam. En Plientje die geen risico neemt: met haar langharig kapsel blijft ze buiten op deurmat-afstand. 


Reacties

sari op 11-04-2018 20:46

Hahaha...kleine stinkerd!

Fijn dat je weer schoon bent! Noooooit meer doen he!

Groetjes van De drie musketiers

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Laatste tweets
Abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

Wie zijn wij?
Dit zijn wij!
Wij zijn Pansy, Mica , Glammer en Plien
 
Pansy (geboren 27 sept 2007)
Brits Korthaar - ex-kater
Volledige naam: Pansy Conzaly of Olly's Nest
Roepnamen: Panneman, Pan(s), Pannie
Herkomst: herplaatser, voorheen dekkater die nooit een poes van dichtbij zag.
Meest opvallende eigenschappen: rustig, heel evenwichtig, stille 'denker'
Doet het liefst: Beesie's slepen, genieten van zijn arbeidsongeschikte dekkater-status.
 
Mica (geboren 1 juli 2008)
Huis/tuin/keuken kat uit de Kittenmand - ex-kater
Volledige naam: Mica
Roepnamen: Mica, Mimi, Mie
Herkomst: De Kittenmand Tilburg
Meest opvallende eigenschappen: wispelturig humeur, leider/baas, staat dicht bij de natuur
Doet het liefst: jagen! 
 
Glammer (geboren 21 april 2013)

Brits Korthaar - ex-kater
Volledige naam: Glammer van Brandevoort
Roepnaam: Glam, Grijsneus, Wijsneus
Herkomst: Cattery van Brandevoort
Meest opvallende eigenschappen: altijd vrolijk, nieuwsgierig en heel sociaal, slim
Doet het liefst: zich overal mee bemoeien: niets is veilig. En jagen: Mica heeft hem het muizen geleerd. Maar vogels zijn ook heel leuk!
 
Plien (geboren: onbekend, volwassen)
Langhaar, vermoedelijk Pers
Volledige naam (die ze hier kreeg): Katzja Polien Zwabber
Roepnaam: Plien, Plientje, Eekhoorn en Zwabber
Herkomst: uit Polen (bleek uit haar niet geregistreerd chipnummer) en hier aan komen lopen
Meest opvallende eigenschappen: klein maar dapper, rustig, ijdel
Doet het liefst: haar vacht likken, in de tuin liggen. Knauwen aan planten. Doet aan 'damesvoetbal': balletjes door de kamer laten rollen.  
 
----------------------------
Mijnkrabbeltjes was voorheen de krabbelpagina van Joe, ook een Brits Korthaar (ex-) kater zonder papiertjes. Ofwel "Knappe Joe" zoals in zijn paspoort stond. Zo werd hij genoemd in de kattenopvang waar hij terecht kwam nadat hij als zwerfkat van straat werd geplukt. We noemden hem "Mems". Hij heeft hier nog vele jaren geluk gevonden en een heel fijn leven gehad.
 
Knappe Joe, roepnaam Mems (? - 23-2-2014)
(ex-kater afkomstig van SOK Tilburg)
 
 

 Moet je ook zien...
Snorhaar Kunst
Op zoek naar echte honden en katten-
kunst? Kijk dan bij 
 

 

Ook proetwaardig
Van het vrouwtje
Ons vrouwtje krabbelt ook wel eens
Op babbelzzz....
 
 
 

En niet ons vrouwtje telt de bezoekers...nee, dat doet OneStat voor ons

Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl - Design by Ontwerpmijndomein.nl