Daar ben ik weer!

Hallo Snorharen en Lamgpoters,

Daar ben ik weer, Glammer! Ik was niet op stap, verdwaald of zo. Ik zat gewoon in onze mand. Op lag op de zalige bank, op de langpootmand, krabpaal, mijn schommelstoel met schaap of op andere plekken. Net als mijn vriend Panneman alleen durft hij niet op mijn schommelstoel. En Mica duikt graag in de vachtenkast. Dat bontje, Plien, ligt graag op tafel, op een laptop of op de vloer. Ligt vaak op haar rug: handig, dan kun je zien dat het bontje ook poten heeft. 

Dutten op de bank met Panneman

Maar deze week kwam iemand onze rust verstoren. Zijn naam begint met een P en hij is hondsbrutaal. Phoe de zwerf! We staan oogluikend toe dat hij onze restjes voer komt eten. Als het heel koud is mag hij in het halletje of in de werkkamer van baas best wat slapen. Maar Phoe wil meer. Hij probeert ons plekje op de bank in te pikken. In de huiskamer. Waarbij hij eerst als een wilde kater zowel Pansy als mij wil wegjagen. Vluchten we beiden alle kanten op. Ik koos de verkeerde kant en kreeg een wilde Phoe achter mijn staart aan. Dat was schrikken! 

Plien is niet bang van Phoe. Die kennen elkaar uit het zwerfleven. Ze blijft gewoon op haar rug liggen. Mica heeft het al jaren een hekel aan soortgenoten: hij vertrouwt alleen muizen. Al was hij vroeger echt gehecht aan onze voorloper Knappe Joe. Die Mems werd genoemd: ook Brits Korthaar maar hij verloor zijn papiertjes en status door een leven op straat. Voordat hij hier kwam wonen. 

Nou, Phoe ging nog verder. Hij weet waar het kattenluik zit waardoor je naar boven kunt gaan. Ook naar de zolder. En daar kun je je goed verstoppen. Op een avond, Phoe was al een paar keer op bezoek geweest en weer naar buiten gestuurd dacht vrouwtje: "die komt er niet meer in" Deed de deur dicht met het slimme luik. En ze ging slapen. 
De volgende ochtend zag baasje het: Phoe lag gewoon op mijn schommelstoel! Ik keek angstig en durfde geen poot te verzetten. Panneman en Mica bleven veilig boven. En Plien? Die sliep rustig door. "Hoe komt die die Phoe binnen?". Ja, hij is die avond stilletjes door de kamer geslopen, naar boven gelopen en 's nachts weer naar beneden gekomen om mijn dutplek in te pikken. Foei Phoe! En natuurlijk waren alle knabbelbakjes leeg. Hij werd naar buiten gestuurd.

Iets klopt er niet...zie je hem liggen?

Iedereen in de buurt kent Phoe. Vrouwtje heeft 'onderzoek' gedaan tijdens nieuwjaar geborrel met straatgenoten. "Die ligt altijd op de tuinstoel". "Loopt vaak door de tuin". "Nee, is niet onze kat maar ik zie hem vaak lopen". "De schuwe kater...hij sprint altijd weg als ik de deur open". Hij woont echt nergens maar bezorgd ook niemand last. Behalve ons dan want hij wil hier komen wonen. Iets dat echt niet gaat gebeuren! Dat heb ik vernomen uit betrouwbare bron.

Plien moet maar snel leren hoe ze door het slimme luik moet klimmen. Dan gaat die deur weer dicht. Kan Phoe door het luik loeren maar daarmee gaat het echt niet open. Waarom snapt Plien dat luik niet? Misschien moet ze de gebruiksaanwijzing eerst lezen? In het Pools want de Perzische versie hebben we niet. En leren is helemaal niet moeilijk...

Ik heb de afgelopen weken zelfs geleerd hoe je een 'high five' moet geven. 'Hoge poot' uitsteken en hand van het vrouwtje aantikken. Krijg je daarna een snoepje. Zou Plien niet kunnen leren omdat ze niet van snoepjes houdt?

Kijk, Plien kan ook duivels zijn! Misschien moeten we haar bewegen om zo Phoe schrik aan te jagen...

Waarschijnlijk trekt Phoe zich daar niets van aan. Nou, mijn stoel is weer vrij, ik ga nog even schommelen.

Groetzzz en Proetzzz van ons. Pansy Panneman, Mica, Catweazle Plien en Glammer Grijsneus. 

Pssss: Mica heeft zich vanavond nog niet laten zien. Normaal meldt hij zich aan het begin van de avond. Het is vrijdag. Zou hij weer eens weekenddienst hebben bij de aannemer? Om de houtloods een grote muizenbeurt te geven?  
Reacties

Sari op 17-02-2018 17:24

Hallootjes! Wat leuk dat je d'r weer bent! Wat een spannende avonturen in jullie mand! Jeetje, stoute Phoe! (maar voor ons lijkt hij een beetje op Joe, dus we dachten even, he? Hoe kan dat nou?) En Plien: Die duivelshoorntjes staan je lekker pittig! Voor de drommel niet bang, net als onze Joy en Joshi destijds, ook van die langhaar dametjes met pit.

We hopen dat Mica snel thuis komt!

groetjes van ons, familie de Rooi en hun personeel.

Marjanne op 17-02-2018 19:41

Hallo Sari, leuk dat je weer reageert. Ik heb goed nieuws over Mica. Hij bleek gewoon boven in huis te zijn. In verband met Phoe-gevaar bij het kattenluik had hij besloten gebruik te maken van de 'nooduitgang': het openstaande slaapkamerraam! Groetjes en een fijn weekend

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Laatste tweets
Abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

Wie zijn wij?
Dit zijn wij!
Wij zijn Pansy, Mica , Glammer en Plien
 
Pansy (geboren 27 sept 2007)
Brits Korthaar - ex-kater
Volledige naam: Pansy Conzaly of Olly's Nest
Roepnamen: Panneman, Pan(s), Pannie
Herkomst: herplaatser, voorheen dekkater die nooit een poes van dichtbij zag.
Meest opvallende eigenschappen: rustig, heel evenwichtig, stille 'denker'
Doet het liefst: Beesie's slepen, genieten van zijn arbeidsongeschikte dekkater-status.
 
Mica (geboren 1 juli 2008)
Huis/tuin/keuken kat uit de Kittenmand - ex-kater
Volledige naam: Mica
Roepnamen: Mica, Mimi, Mie
Herkomst: De Kittenmand Tilburg
Meest opvallende eigenschappen: wispelturig humeur, leider/baas, staat dicht bij de natuur
Doet het liefst: jagen! 
 
Glammer (geboren 21 april 2013)

Brits Korthaar - ex-kater
Volledige naam: Glammer van Brandevoort
Roepnaam: Glam, Grijsneus, Wijsneus
Herkomst: Cattery van Brandevoort
Meest opvallende eigenschappen: altijd vrolijk, nieuwsgierig en heel sociaal, slim
Doet het liefst: zich overal mee bemoeien: niets is veilig. En jagen: Mica heeft hem het muizen geleerd. Maar vogels zijn ook heel leuk!
 
Plien (geboren: onbekend, volwassen)
Langhaar, vermoedelijk Pers
Volledige naam (die ze hier kreeg): Katzja Polien Zwabber
Roepnaam: Plien, Plientje, Eekhoorn en Zwabber
Herkomst: uit Polen (bleek uit haar niet geregistreerd chipnummer) en hier aan komen lopen
Meest opvallende eigenschappen: klein maar dapper, rustig, ijdel
Doet het liefst: haar vacht likken, in de tuin liggen. Knauwen aan planten. Doet aan 'damesvoetbal': balletjes door de kamer laten rollen.  
 
----------------------------
Mijnkrabbeltjes was voorheen de krabbelpagina van Joe, ook een Brits Korthaar (ex-) kater zonder papiertjes. Ofwel "Knappe Joe" zoals in zijn paspoort stond. Zo werd hij genoemd in de kattenopvang waar hij terecht kwam nadat hij als zwerfkat van straat werd geplukt. We noemden hem "Mems". Hij heeft hier nog vele jaren geluk gevonden en een heel fijn leven gehad.
 
Knappe Joe, roepnaam Mems (? - 23-2-2014)
(ex-kater afkomstig van SOK Tilburg)
 
 

 Moet je ook zien...
Snorhaar Kunst
Op zoek naar echte honden en katten-
kunst? Kijk dan bij 
 

 

Ook proetwaardig
Van het vrouwtje
Ons vrouwtje krabbelt ook wel eens
Op babbelzzz....
 
 
 

En niet ons vrouwtje telt de bezoekers...nee, dat doet OneStat voor ons

Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl - Design by Ontwerpmijndomein.nl