2018 !

Hallo Snorharen en Langpoters,

Ook in 2018 ben ik, Glammer, weer present om jullie alles over onze avonturen te vertellen. Een jaar begint altijd spannend. Die champagnekurk knal, baas knalt die zachtjes - meer om de lamp geen schrik aan te jagen of te laten rinkelen - is niet iets om voor op de vlucht te slaan. Wat daarna volgt wel...

Knal, dreun, flits, sis, heel veel flitsen, nog meer knallen. Nu mocht er niemand naar buiten. Uitzonderingen daar gelaten maar wij, Glammer, Plien en ik zijn geen uitzonderingen. Toch probeerde ik om het kattenluik open te krabben. Toen dat niet lukte rende ik door het huis. Naar boven en meteen weer terug. Door de werkkamer, weer naar boven, weer terug. Overal zaten ze, die knallen en flitsen. Vrouwtje deed toen de deur open van dat spannende hok waar wij normaal niet mogen komen. Garage noemen ze het maar het is gewoon een ruimte waar je via de hal kunt komen. Er zijn daar geen ramen. En je hebt er vele verstopplekjes. Ik dook daar onder een kast en heb met platte oren het einde van het geweld afgewacht.

Tijdens mijn vlucht met de staart tussen de poten zag ik Pansy. Hij is ook dit jaar weer maf: zat gewoon op de rand van de bank naar de kleurige flitsen te kijken! Bleek nog even naar boven te zijn gelopen om mij te zoeken maar kwam snel weer beneden. Om te genieten (!) van de kleurtjes in de lucht.

Ook Plien zag ik: die is net zo maf. Zat voor een buitendeur. Naar buiten te kijken. Plien kent een bijzonder trucje, ze noemen het 'vuurtoren-kijken'. Draait ze haar kopje in één beweging helemaal rond om echt alles te bekijken. Ze heeft haar ogen uitgekeken. En ging toen weer helemaal zen rugiggen in de kamer, poten omhoog. Zouden ze dat yoga noemen? 

Na een uurtje werd het rustiger. Ik liet mijn kopje weer zien en kreeg snoepjes. Dan vergeet je alles snel. Pansy kwam naast mij zitten: hij wilde mij vertellen over het moois dat hij had gezien. "Je hebt heel wat gemist, ik zocht je nog. Waar zat je toch? Je moet niet weglopen, we hebben toch samen ons Brits Verbond. Ik bescherm je wel!"

Nu vraag je je af waar Mica was? Nou, hij is de uitzondering. Ging ruim 24 uur voor het geweld-avontuur met dubbel-gevulde buik naar buiten. Hij rook al onraad. Hij heeft niet alleen een goede neus voor muis en kattenkruid, ook kruit ruikt hij op grote afstand. En kwam dus niet meer naar de mand want hij wist dat hij dan een dag en nacht 'huisarrest' zou krijgen. Hij wordt uiterst nerveus van dat kruit, het geknal en de flitsen. En wil dan het liefst wegrennen. Zo ver weg dat het gevaar honderden meters van hem vandaan is. Misschien een konijnenhol induiken? Voor hem is in zo'n nacht de mand te klein. Gedwongen binnen onderduiken, in huiselijke ruimtes, maakt hem nog banger. Hij heeft al veel knallend-buitenavontuur-ervaring. Weet precies waar hij het dan moet zoeken.

"Mica komt morgen wel thuis" zei het vrouwtje. Maar nog geen anderhalf uur nadat het geweld, het met je staart tussen je poten vluchten of met grote ogen het vuur in de lucht bewonderen, begon klepperde ons kattenluik. Daar is Mica al. Hij had honger. Na een bordje lekkers kwam hij vol goede zin, kopjes gevend en zonder een spoortje stress, een dutje doen in de mand. Alsof hij nooit bang is voor vuurwerk! En dat terwijl het nog af en toe knalde in de verte. Volgens vrouwtje moet je Mica gewoon de ruimte gunnen, dat is het beste voor hem. Dat wil ik ook! Het schijnt dat ik geen schijn van kans maak op zo'n uitzonderingspositie.

We hebben het allemaal overleefd. Het werd een klein feestje én laat. Plien deed niet mee, ze was nog helemaal zen. Mica ging weer naar buiten: kijken of 2018 een goed muisjaar is. En met Pansy vierde ik ons Brits Verbond 2018. Al kent Britse vriendschap geen tijd of jaar, dat is voor eeuwig. Kreeg ik wel een #mytoetje toe op het eind van de avond....

Iedereen een geweldig 2018 toegewenst. Muisrijk en met veel aandacht. Met veel liefs en geluk, ook voor langpoters!


Opgepoot met groetzzz en proetzzz door Glammer Grijsneus. Ook namens Pansy Panneman, Mica en Mevrouw Plien Pluis

PS: Zwerf Phoe heeft zijn vuurwerkavontuur overleefd en weet ook in 2018 onze etensbak te vinden. 


Reacties

sari op 02-01-2018 19:54

YEAH!!! Het geknal is weer voorbij! Mooi geproet Glammer! 

groetjes van ons allemaal!

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Laatste tweets
Abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

Wie zijn wij?
Dit zijn wij!
Wij zijn Pansy, Mica , Glammer en Plien
 
Pansy (geboren 27 sept 2007)
Brits Korthaar - ex-kater
Volledige naam: Pansy Conzaly of Olly's Nest
Roepnamen: Panneman, Pan(s), Pannie
Herkomst: herplaatser, voorheen dekkater die nooit een poes van dichtbij zag.
Meest opvallende eigenschappen: rustig, heel evenwichtig, stille 'denker'
Doet het liefst: Beesie's slepen, genieten van zijn arbeidsongeschikte dekkater-status.
 
Mica (geboren 1 juli 2008)
Huis/tuin/keuken kat uit de Kittenmand - ex-kater
Volledige naam: Mica
Roepnamen: Mica, Mimi, Mie
Herkomst: De Kittenmand Tilburg
Meest opvallende eigenschappen: wispelturig humeur, leider/baas, staat dicht bij de natuur
Doet het liefst: jagen! 
 
Glammer (geboren 21 april 2013)

Brits Korthaar - ex-kater
Volledige naam: Glammer van Brandevoort
Roepnaam: Glam, Grijsneus, Wijsneus
Herkomst: Cattery van Brandevoort
Meest opvallende eigenschappen: altijd vrolijk, nieuwsgierig en heel sociaal, slim
Doet het liefst: zich overal mee bemoeien: niets is veilig. En jagen: Mica heeft hem het muizen geleerd. Maar vogels zijn ook heel leuk!
 
Plien (geboren: onbekend, volwassen)
Langhaar, vermoedelijk Pers
Volledige naam (die ze hier kreeg): Katzja Polien Zwabber
Roepnaam: Plien, Plientje, Eekhoorn en Zwabber
Herkomst: uit Polen (bleek uit haar niet geregistreerd chipnummer) en hier aan komen lopen
Meest opvallende eigenschappen: klein maar dapper, rustig, ijdel
Doet het liefst: haar vacht likken, in de tuin liggen. Knauwen aan planten. Doet aan 'damesvoetbal': balletjes door de kamer laten rollen.  
 
----------------------------
Mijnkrabbeltjes was voorheen de krabbelpagina van Joe, ook een Brits Korthaar (ex-) kater zonder papiertjes. Ofwel "Knappe Joe" zoals in zijn paspoort stond. Zo werd hij genoemd in de kattenopvang waar hij terecht kwam nadat hij als zwerfkat van straat werd geplukt. We noemden hem "Mems". Hij heeft hier nog vele jaren geluk gevonden en een heel fijn leven gehad.
 
Knappe Joe, roepnaam Mems (? - 23-2-2014)
(ex-kater afkomstig van SOK Tilburg)
 
 

 Moet je ook zien...
Snorhaar Kunst
Op zoek naar echte honden en katten-
kunst? Kijk dan bij 
 

 

Ook proetwaardig
Van het vrouwtje
Ons vrouwtje krabbelt ook wel eens
Op babbelzzz....
 
 
 

En niet ons vrouwtje telt de bezoekers...nee, dat doet OneStat voor ons

Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl - Design by Ontwerpmijndomein.nl