Glammer-feest in de mand: 4 jaar!

Hallo Snorharen en Langpoters,

Nu is het weer feest in de mand! Mijn personeel zegt dat ik het feestbeest ben: ik vandaag, 21 april, jarig ben en nu al 4 jaar jong tevreden door het leven stap!

Ben je jarig? Dan krijg je slingers in je mand.

"Met vrijwel altijd een geheven staart, krul in de top, paradeer ik door mijn mand. Trotseer ik dapper 'gevaar'. Poseer en poot ik gewillig als de mandcode dat vereist. Verslind ik snoepjes. Maak ik vele vriendjes en ben ik mijn vrienden trouw. Ben ik slim, lief en luistervaardig". Zeggen ze over mij...

Wat bedoelen ze met die woorden? Dat ik heel wat heb geleerd in de wereld buiten de mand? Zoals verdwalen, konijnen en muizen vangen. Mijn hoogvlieger: met mijn klauwen hangend aan de buik van de grote vogel tot boomkruin hoogte opstijgen? Ik iedere avond in de velden ben te vinden (maar niet op de wegen). Mij soms laat insluiten in de paardenstal? Ik de dames kippen van stok jaag tijdens het muizen en de Steenuil in de nacht van schrik laat roepen? Kikkers mep in de tuin? Ik bij echt (honds- en ander) gevaar met een dikke staart in een recordtempo door het luik naar binnen vlucht? Ook als de deur gewoon open is...

Of doelen ze soms op de pootjes die ik geef en andere kunstjes die ik maak in ruil voor snoepjes? Kuithappen als de etensbak moet worden gevuld.

Ik graag dut op mijn schommelstoel, vensterbank, langpootmand of zolderkussen.

Schommelen....

Op zolder dutten...

Bij voorkeur op mijn rug met mijn poten omhoog. Ja, dat ze dan van die plaatjes maken...daar zit of lig ik niet mee.

Ook niet als ik met mijn neus in het kattenkruid lig: dat is zo heerlijk, dan heb je geen oog meer voor andere zaken. Zoals het oog van de camera.

 

Hoor ik ergens "Glammer" of "Grijsneus"? Nou, dan kom ik wel kijken. Wie weet krijg je een snoepje. Maar als ze "Mica" of "Pansy Panneman" roepen kom ik ook: een nieuwsgierige kater wil niets missen! 

Welke snorhaar wil nou geen of weinig vrienden hebben? Mica misschien: die heeft er maar twee. De zwerf Phoe en mij. Al is Phoe niet mijn vriend.

Mica is wel mijn vriend: we jagen samen en delen verse buit. Wilde konijnen. Buiten. Ieder een helft. Of desnoods delen we zo'n geval in de mand (schijnt niet te mogen. Dat feest op de parketvloer werd net voor de 'deling' verstoord; zo zie je dat wij best in een 'strenge' mand wonen. Ook muizen uitzetten in de mand voor Panneman, een vriendendaad, wordt niet gewaardeerd)

Panneman is ook mijn vriend: dat is dikke vette echt Britse vriendschap met dagelijks veel klefferige kopjes en gelik. Speels gedoe en soms samen dutten. Maar ook Buufkater kom ik geregeld in zijn mand opzoeken en oppikken om samen wat tuin te wandelen: spelen we samen de 'hangkater-bende'. Zwerfvriend Halsband groet ik ook als vriend al is die niet meer zo trouw aanwezig.

Hangkateren met Buufkater:

En soms alleen wat tuin-koesteren...

Ben ik betrapt?

Zelfs voor Baron, de boosaardige kater die Goofy bleek te heten, rende ik niet meteen weg. Baron hebben we al maanden niet meer gezien: we denken dat zijn personeel hem heeft laten verhuizen. Voor Baron geen vrijwillige keuze want hij vond onze knabbels heel lekker.

Die woorden van ons personeel zijn natuurlijk bezien vanuit langpoot-perspectief. Die kletsen in plaats van mauwen. Kletspraatjes noemen ze dat.

Die praatjes moet je met een een korreltje grit nemen. (Bijvoorbeeld uit het poeppaleis van Panneman want Mica en ik zijn van het zandkuiltje in de natuur graven. By the way: zou je je behoefte ook in een konijnenhol kunnen laten verdwijnen? Scheelt je toch wat graafwerk..) Zo simpel is het niet om de natuur te temmen, altijd de weg terug naar de mand te vinden, personeel vriendelijk te trainen of maar te dulden en je vrienden te vriend houden. 

Natuur temmen: onderzoek en vooral attent zijn...

Die geheven staart met krul in de top? Wie let er nou op zijn staart?

Dat ding heet niet voor niets staart: 'aanhangsel'. Schijnt venijn in te zitten maar dan moet je behoorlijk 'op je poot' zijn getrapt. Boos en geïrriteerd zijn. Dan gaat je aanhangsel venijnig zwaaien.

Mijn personeel beweert nog iets anders over staarten. Dat alleen blij, intens tevreden snorharen met zo'n kleine krul in geheven staart door de wereld stappen. Dat je staart je emotie toont en je daar als snorhaar niets over te vertellen hebt! Tja, dan maar even kijken naar mijn staart.

Ze hebben gelijk...ik denk dat ik een tevreden staart heb. Ook zo door het leven stap. Al vier jaar. Dat is een feestje waard!

Kom je ook? Deze avond om 23:00 uur bij het kippenhok! Laat je onderweg naar dat hok niet van de wijs brengen door een schreeuwende Steenuil: die is bang dat we aan zijn geliefde muizenvoorraad komen. Heeft die pech...wij gaan er feestje van maken.
Kom met je staart omhoog, de punt in een kleine blije krul en geniet van dit feest. Een feest vol Glammer!

Kom je ook op mijn feestje?
 

Groetzzz en Proetzzz van jarige Glammer Grijsneus (met ook groetzzz van Mica en Pansy)  Reacties

sari op 22-04-2017 08:17

Gefelicteerd leuke, lieve, stoere, mooie Glammer! Helaas lazen we de uitnodiging vanmorgen pas, dus daarom waarom de drie musketiers niet op je feestje. We hopen dat je het gezellig had met al je vrienden en dat je staart tevreden en blij was. Als het vrouwtje een staart had gehad weet ik zeker dat die sinds jouw komst ook rechtop met een mooie krul had gestaan, want ze is heel blij met jou en Pansy en Mica. Ook al nemen jullie wel eens per ongeluk buit mee naar binnen. Dat kan iedereen overkomen zelfs al woon je in een strenge mand....

happy birthday op z'n brits.

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Laatste tweets
Abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

Wie zijn wij?
Dit zijn wij!
Wij zijn Pansy, Mica , Glammer en Plien
 
Pansy (geboren 27 sept 2007)
Brits Korthaar - ex-kater
Volledige naam: Pansy Conzaly of Olly's Nest
Roepnamen: Panneman, Pan(s), Pannie
Herkomst: herplaatser, voorheen dekkater die nooit een poes van dichtbij zag.
Meest opvallende eigenschappen: rustig, heel evenwichtig, stille 'denker'
Doet het liefst: Beesie's slepen, genieten van zijn arbeidsongeschikte dekkater-status.
 
Mica (geboren 1 juli 2008)
Huis/tuin/keuken kat uit de Kittenmand - ex-kater
Volledige naam: Mica
Roepnamen: Mica, Mimi, Mie
Herkomst: De Kittenmand Tilburg
Meest opvallende eigenschappen: wispelturig humeur, leider/baas, staat dicht bij de natuur
Doet het liefst: jagen! 
 
Glammer (geboren 21 april 2013)

Brits Korthaar - ex-kater
Volledige naam: Glammer van Brandevoort
Roepnaam: Glam, Grijsneus, Wijsneus
Herkomst: Cattery van Brandevoort
Meest opvallende eigenschappen: altijd vrolijk, nieuwsgierig en heel sociaal, slim
Doet het liefst: zich overal mee bemoeien: niets is veilig. En jagen: Mica heeft hem het muizen geleerd. Maar vogels zijn ook heel leuk!
 
Plien (geboren: onbekend, volwassen)
Langhaar, vermoedelijk Pers
Volledige naam (die ze hier kreeg): Katzja Polien Zwabber
Roepnaam: Plien, Plientje, Eekhoorn en Zwabber
Herkomst: uit Polen (bleek uit haar niet geregistreerd chipnummer) en hier aan komen lopen
Meest opvallende eigenschappen: klein maar dapper, rustig, ijdel
Doet het liefst: haar vacht likken, in de tuin liggen. Knauwen aan planten. Doet aan 'damesvoetbal': balletjes door de kamer laten rollen.  
 
----------------------------
Mijnkrabbeltjes was voorheen de krabbelpagina van Joe, ook een Brits Korthaar (ex-) kater zonder papiertjes. Ofwel "Knappe Joe" zoals in zijn paspoort stond. Zo werd hij genoemd in de kattenopvang waar hij terecht kwam nadat hij als zwerfkat van straat werd geplukt. We noemden hem "Mems". Hij heeft hier nog vele jaren geluk gevonden en een heel fijn leven gehad.
 
Knappe Joe, roepnaam Mems (? - 23-2-2014)
(ex-kater afkomstig van SOK Tilburg)
 
 

 Moet je ook zien...
Snorhaar Kunst
Op zoek naar echte honden en katten-
kunst? Kijk dan bij 
 

 

Ook proetwaardig
Van het vrouwtje
Ons vrouwtje krabbelt ook wel eens
Op babbelzzz....
 
 
 

En niet ons vrouwtje telt de bezoekers...nee, dat doet OneStat voor ons

Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl - Design by Ontwerpmijndomein.nl